Forord – NICE

I Nice får du ypperlig atmosfære, nydelig mat, gode shoppingmuligheter, og en helt unik og sjarmerende gamleby. Nice blir ofte omtalt som hovedstaden på den franske rivieraen (på fransk Côte d'Azur), og er en storby ved Middelhavet som tiltrekker seg besøkende året rundt. Byens fordelaktige klima, kulturelle begivenheter, flotte attraksjoner og nærhet til populære turistdestinasjoner som Monaco og Cannes samt de mange sjarmerende smålandsbyene i området, gjør at Nice rangerer i toppen blant nordmenns storbyfavoritter. Nice er ikke bare en populær feriedestinasjon, men også en by med en lang historie som strekker seg mer enn 400.000 år tilbake i tid. Byen ble grunnlagt i 350.Kr. og vokste fort til å bli et av de største handelssentrene langs rivieraen.
I Nice kan du gå deg vekk i smale gater og smug i gamlebyen, spasere langs den populære strandpromenaden
Promenade des Anglais, nyte en bedre skalldyrmiddag ved det populære blomstermarkedet, se på båter i den gamle havnen eller besøke byens mange museer. Og selvsagt oppleve det unike karnevalet i februar !

 

Den fineste delen av Nice er "Vieux Nice", eller "Old Nice", gamlebyen som knapt er endret siden 1700-tallet. Her finner du en fantastisk labyrint av trange brosteinsbelagte gater og nydelige hus i fantastiske farger med de kuleste butikker, restauranter og barer i Nice. Å vandre i disse gatene er en flott måte å tilbringe en ettermiddag eller kveld - gå deg vill ! Stedet har virkelig et  levende restaurantliv også, spesielt rundt La Cours Saleya som på dagtid også huser flere  markeder, ikke minst det fargerike blomstermarkedet. På kveldstid må du bare fråtse på en av de mange lokale seafood restaurantene med ferske delikatesser fra Middelhavet ! 

Promenade des Anglais, byens berømte strandpromenade, ble skapt av britiske overklasseturister på 1820-tallet. Naturskjønnheten til området Nice og dens milde middelhavsklima fikk oppmerksomheten hos Englands aristokrati og øverste samfunnsklasser da et økende antall engelske familier begynte å tilbringe vintrene her. Byens hovedpromenade mot sjøsiden, Promenade des Anglais, har derfor sitt navn etter de tidlige besøkende ved feriestedet. Her kan du spasere mens du nyter den vakre utsikten. Selve juvelen i kronen er det ærverdige luksushotellet Negresco fra 1912, som er en severdighet i seg selv. Langs den palmekantede pulsåren nyter i dag både rike og vakre berømtheter og mer ordinære feriegjester solen, det asurblå havet og smakfulle retter á la Provençale. Eller ta turen innom det over hundre år gamle Negresco Hotel for den helt unike stemningen. Ta skrytebildet i champagnebaren ”Versaille Salon” med utsikt mot sjøen, eller spis eksklusivt (les: kostbart) i restauranten. Rettene er små kunstverk verdig.

Nice er et paradis for deg som liker å shoppe. Mange av butikkene ligger i den nye delen av byen, spesielt langs Avenue Jean Mèdicin. Halvveis nedover veien, kommer man over det store ”Nice Etoile” kjøpesenteret. I nærheten av Plage Masséna, i rett vinkel til Rue Jean Médecin, er det en gågate ”Rue de France” som har flere butikker og restauranter. Alle de eksklusive motehusene er representert, men du finner også Hennes & Mauritz. Så du må ikke ha gullkort for å handle her ! Men du kan kjøpe mye mer enn bare klær her - for eksempel olivenolje, krydder, provencestoffer og antikviteter.

 Kunstinteresserte anbefales å dra innom Matisse-museet og Chagall-museet, eller dra til Place Messena idet solen går ned og se opp på Jaume Plensas «glow in the dark»-menn som sitter på påler.

 I Nice kan du med andre ord menge deg med den franske fiffen og dra på eksklusiv shopping, gå deg vill i gamlebyen eller spise crêpes på et gatehjørne og nyte et glass pastisse mens du ser på folkelivet. Håper dette har inspirert deg til å ta en tur dit !

 

Bli med til karnevalsbyen Nice

BLOMSTER  PARADEN

Det var på strandpromenaden langs Promenade des Anglais, at den første Flower Parade ble avholdt i 1876. Sjenert utveksling av buketter med blomster mellom de rike turistene og dekorerte vogner utviklet seg til et prestisjefylt show, nå en integrert del av karnevaletl. I dag fremmer denne hendelsen kvalitet og et stort utvalg av Riviera blomster hvor 90% av blomstene som brukes er produsert lokalt. 20 blomsterdekkede flåter (vogner) ”flyter” langs Promenade des Anglais mellom Théâtre de Verdure og Hotel Negresco. På hver flåte kasrster utkledde modeller 80 til 100,000 blomster til en entusiastisk folkemengde: gladioler, tokyos, mimosas, gerbera, tusenfryd, roser, nelliker ...
Disse "kamper" er iscenesatt på samme tema som Carnival for øvrig. Kostymene er designet i en workshop helt dedikert til deres kreasjon i likhet med teaterforestillinger. Denne hendelsen er enestående av sitt slag i verden og er blant de mest kjente på den franske rivieraen. Nice viser sin kunnskap innen eleganse, skjønnhet og sjarm med disse blomsterparadener.

KARNEVAL PARADEN

Le Carnival Parade består av 18 flåter designet på årets tema og andre figurer, inkludert 30 i tradisjonell pappmasjé i en fargerik parade med blendende farger, med deltakelse av gateteater og musikkgrupper fra hele verden. På kvelden er alle flåtene opplyst og paraden lyser opp hjertet av Nice. Hvert Carnival representerer en original kortlivet produksjon. Å være en Carnavalier er ikke et yrke, men en lidenskap eller yrke. Den store workshop hvor disse håndverkere arbeider, kalt "Maison du Carnaval" er forvandlet til en magisk setting i flere måneder. Selv om nye prosedyrer, teknikker og materialer har banet vei for mekanisering, artikulasjon og modernisering av elementene er grunnlaget for flåten og konstruksjon forblitt identisk fra sin opprinnelse.

LYS PARADEN

Place Massena, det symbolske Carnival spillestedet, har nå tradisjonen med Carnival parader for kveldsarrangementer, utgangspunktet er en sløyfe rundt Albert 1er. hagen. På torget blir en visuell underholdning sendt på storskjermer og det hele er et spekatkulært syn i lys og farger.

 

Karnevalstradisjoner - generell info - klikk her

Se bilder !

Klikk her !

 

Se bilder fra karnevalet 2012 (klikk på image)
 

Klikk her !


Se bilder fra karnevalet - blomsterparaden -  2013 (klikk på image)

 

 

Last ned PDF guider; kommer !

 

 JA; JEG ER INTERESSERT I Å BLI MED

TIL KARNEVALSBYEN NICE NESTE GANG DET SKAL

SKAL ARRANGERES TUR ! 

Registrer deg her :               

DETTE ER SELVSAGT HELT UFORPLIKTENDE, MEN SÅ SNART
MANGE NOK ER INTERESSERT VIL VI ARRANGERE EN TUR  !

SISTE SISTE SISTE SISTE SISTE SISTE SISTE SISTE SISTE SISTE

KARNEVALSTUR TIL NICE 27. FEBRUAR - 02. MARS 2015
Inkl. alle 3 kanevalsopptogene (opt.) og det avsluttende fyrverkeriett !

Pris antydning pr. pers. i dbl. rom kr. 4.400,- inkl. flyreise, 3 netter på hotel m/ frokost. (Pris pr. pers. sgl rom kr. tba.)

(Meld din interesse for neste tur allerede nå)

 

Utskriftsvennlig side uten bilder (kommer senere)

   

Slik er været i Nice !
(sjekk også prognosen for de neste dagene);

Find more about Weather in Nice, FR
Click for weather forecast

 

Div. linker til Nice sider;

 Se traileren med Isac Hayes - Klikk her !